:

:

TV Most

clock

Novembar 24, 2017   12:05

0

226

Gračanica: Sutra počinju likovni susreti "Jesen u Prizrenu"


Umetnici će od subote 25. novembra sedam dana stvarati u manastiru Svetih Arhangela kod Prizrena.



Ovo izuzetno mesto, grad Prizren sa svojim duhovno kulturnim vrednostima ugostiće slikare: Vesnu Marković iz Beograda, Zdravka Vučinića iz Beograda, Jasminu Popović iz Kraljeva, Nikolu Brkanovića iz Sombora, Aleksu Arsovića iz Beograda, Radoja Kompirovića iz Zubinog Potoka, Aleksandra Radovića iz Suvog Dola kod Lipljana i Tamaru Osmajlić iz Berana.



„Jesen u Prizrenu” je kolonija tematski vezana za izuzetne simbole i dragulje našeg nasleđa i održava se po drugi put. Do sada smo imali dosta događaja u Svetim Arhangelima, Atrijumu crkve Svetog Spasa i u Bogosloviji „Sveti Kirilo i Metodije”, ovom kolonijom nastojimo da održimo kontinuitet povratka srpske stvarajuće umetnosti i kulture u ovaj grad, u kome je do rata 1999. godine živelo više od deset hiljada Srba. U toku kolonije je planirana i poseta manastirima Visoki Dečani i Pećka patrijaršija“- rekao je Nebojša Jevtić, urednik Galerije Doma kulture Gračanica.



Izložba radova biće održana u Prizrenu i Gračanici.



Pokrovitelj kolonije je Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije uz nesebičnu podršku Eparhije raško-prizrenske.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva