:

:

TV Most

Foto: Radio Gračanica

clock

Jun 17, 2015   19:26

0

234

Gračanica: Stigla pomoć najugroženijima

Divna je jedna od ukupno 15 socijalno ugroženih porodica iz opštine Gračanica koje će narednih dana na osnovu opštinskog konkursa dobiti građevinski materijal za adaptaciju i renoviranje kuća.

Materijal je prvo isporučen Divni Đekić koja od jedne plate i sa dva sina živi u preko četrdeset godina staroj i trošnoj kući u Gračanici.

„Kada su se ljudi pojavili jutros u dvorištu pomislila sam došli da isključuju struju, vodu, a onda sam se prijatno iznenadila. Hvala opštini Gračanica na ovoj pomoći, jer ja sa svojom minimalnom platom nisam mogla ništa da obezbedim. Pomoć je stigla u pravi čas, bojali smo se da će nam se krov srušiti nad glavom. Jedva smo zimu preživeli, a sada strahujemo sa svakom kišom je prokišnjava na sve strane“, kazala je Divna.

Dodala je da će sa materijalom napraviti novi krov, a zatim renovirati sobe i pod i obnoviti kupatilo. „A potom će se valjda i sinovi oženiti, zaposliti i za sve nas doći bolji dani“, kazala je Divna zahvalivši se još jednom opštini Gračanica na razumevanju i pomoći koju je dobila.

Pojedine porodice je danas obišao i materijal uručio direktor Odeljenja za urbanizam Dejan Jovanović.

„Opština je krajem prošle godine raspisala konkurs za dodelu građevinskog materijala, a komisija je izabrala 15 socijalno najugoženije porodice kojim je pomoć bila neophodna. Nadam se da će ovim materijalom obezbediti najosnovnije uslove za život“, kazao je Jovanović.

Direktor urbanizma dodao je da će se opšitna Gračanica potruditi da i u budućnosti pomaže ovakve porodice i za kraj godine najavio raspisivanje i drugog konkursa za dodelu građevinskog materijala.

Građevinski materijal dobila je danas i Dobrila Simić koja sa suprugom i tri ćerke živi u staroj kući u Gračanici.

„Pomoć mi mnogo znači, jer sa minimalcem i dečijim dodatkom plaćam komunalije, suprug privatno radi i jedva preživljavamo. Zahvaljujem se predsedniku Vladeti Kostiću i svima iz Opštine koji su pomogli. Konaćno ćemo dobiti kupatilo, a ćerke valjda i sobu u kojoj će moći da uče“, kazala je Dobrila za sajt opštine Gračanica.

Sa raspodelom građevinskog materijala nastaviće se sutra.

Izvor: Radio Gračanica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva