:

:

TV Most

clock

Mart 08, 2018   12:05

0

216

Gračanica: Prezentacija Urbanističkog plana


U skupštinskoj sali Opštine Gračanica, direktor Odeljenja za urbanizam Dejan Jovanović i direktor Turističke organizacija Gračanica Boban Petrović pred profesorima sa Fakulteta za arhitekturu i studentima  predstavili su planove za dalju urbanizaciju u našoj opštini.

Direktor Odeljenja za urbanizam Dejan Jovanović istakao je da je problem sa kojim su se susretali do sada bio nepostojanje adekvatnih urbanističkih planova iz čega su proistekli problemi kao što je neplansko građenje. Prema njegovim rečima najveći problem predstavlja magistrala koja prolazi kroz Gračanicu, a u pomenutom planu postoji idejno rešenje prema kome će biti izgrađene dve obilaznice što je svrstano u najneophodnije za realizaciju u pomenutom planu.

"Ovo je početak jedne ozbiljne urbanizacije koja se odnosi na Gračanicu. U svemu ovome će biti uključeno preko deset profesora iz Kosovske Mitrovice i Ljubljane i preko pedeset studenata”, rekao je Jovanović.

Nakon održane prezentacije o Gračanici, direktor Jovanović je sa profesorima i studentima obišao Gračanicu kako bi se što bolje upoznali sa trenutnim stanjem i krenuli sa radom.

U izradi Urbanističkog plana učestvovaće  studenti pomenutog fakulteta uz saradnju sa studentima iz Ljubljane i arhitektama iz Beograda.

Finansijsku pomoć će pružiti ambasada Norveške, navodi se u saopštenju.



 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva