:

:

TV Most

Foto: Opština Gračanica

clock

Jun 22, 2018   13:23

0

242

Gračanica: Odbor za bezbednost zatražio veće angažovanje policije


Drugi redovni sastanak Odbora za bezbednost kojim je predsedavao predsednik opštine Gračanica Srđan Popović održan je u sali Skupštine opštine Gračanica.


Popović je tom prilikom članovima Odbora kazao da su žitelji opštine Gračanica i dalje zabrinuti zbog bezbednosne situacije, pogotovo zbog toga što nisu rešeni slučajevi krađa, koje se su se dogodile u proteklom periodu.


„Predhodne tri nedelje bile su veoma burne kada je bezbednosna situacija u pitanju. Imali smo upad u dvorište škole u Suvom Dolu i napad na decu koja su se tamo igrala, zatim organizovane pljačke u kojima je u 12 slučajeva naneta šteta meštanima i poslednji incident je oružana pljačka pumpe u Gračanici. Ti slučajevi nisu rešeni i građani su zabrinuti“, kazao je Popović.


On je članove Odbora upoznao sa detaljima sastanka sa direktorima predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola sa kojima je dogovoreno i od policije zatraženo veće prisustvo ispred obrazovnih institucija.


Za reč se potom javio zamenik komandira policijske stanice u Gračanici Ljuezim Buljufi, koji je kazao da policija u saradnji sa regionalnim timom radi na svim slučajevima koji su se desili u opštini Gračanica.


„Prikupljamo informacije za sve te slučajeve koji su se dogodili u poslednje vreme i svaka sumnja, kao i informacija biće prosleđena javnom tužiocu“, kazao je Buljufi, a potom izneo statističke podatke o saobraćajnim nesrećama, izdatim kaznama, krađama i napadima za jun prošle i ove godine.


ÄŒlanica odbora Snežana Jovanović je kazala da građane opštine Gračanica ne zanimaju statistički podaci, već ima li konkretnih rezultata po pitanju rešavanja slučajeva učestalih krađa i razbojništva i od policije zatražila veće angažovanje u njihovom rešavanju. Ona je potom dodala da je na osnovu projekta Odbora iz Kišnice u cilju bezbednosti u toku instalacija video nadzora u Sušici, Badovcu, Kišnici i jednom delu Gračanice.


ÄŒlan odbora Zoran Simić iz Gornje Gušterice zatražio je veće patrole policije u ovom mestu zbog brze vožnje i zatražio instaliranje znakova za ograničenje brzine. On je takođe kazao da su građani zabrinuti zbog poslednjih incidenata.


„Krađa je bilo i u Dobrotinu gde su lokalnom svešteniku ukradena dva automobila, što veoma brine stanovništvo“, kazao je on.


Na kraju diskusije članovi Odbora za bezbednost su od Policije Kosova zatražili veći broj pripadnika policije, koji bi radili na rešavanju slučajeva koji su se u proteklih mesec dana dogodili u opštini Gračanica. Zataržili su i veći broj policajaca u policijskoj stanici u Gračanici, a od Regionalne komande da o svim vanrednim aktivnostima i planovima na teritoriji opštine Gračanica obaveste nadležne.


Pod drugom tačkom Odbor za bezbednost je diskutovao o merama bezbednosti za obeležavanje Vidovdana. Zamenik komandira policijske stanice kazao je da Policija Kosova svake godine ima operativni plan za obeležavanja Vidovdana i da on predviđa obezbeđivanje svih planiranih manifestacija, kao i povećano prisustvo policije u Gračanici.


Sastanku su prisustvovali predstavici KFOR-a, OEBS-a i drugih organizacija zaduženih za bezbednost.

Izvor: TV Most, Opština Gračanica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva