:

:

TV Most

Foto: Radio Gračanica

clock

Maj 26, 2015   12:40

0

155

Gračanica: Mnogo posla za Odeljenje javnih službi


O trenutnoj situaciji kada je električna energija u pitanju i stanje sa vodosnabdevanjem razgovarali smo sa direktorom javnih službi Opštine Gračanica, Zoranom Danilovićem.

Kontejnersko naselje u Gračanici je 20 dana bilo bez električne energije. Direktor Danilović kaže da je u saradnji sa Ministarstvom za povratak i zajednice postignut dogovor u plaćanju računa od 4 000 evra na ime duga i da za sada struje ima.

Meštani Sušice i okolnih sela su takođe, nedavno imali problem sa strujom. Problem je rešen i za sada nema isključenja.

Što se vodosnabdevanja tiče, kako direktor kaže, „u narednom periodu ne bi trebalo biti restrikcija, jedino ako dođe do nekog većeg kvara, kada voda mora biti isključenja zbog sanacije“.

Radovi na sanaciji rečnih korita su toku, trenutno se završavaju u Donjoj Gušterici.

„Da ne bi imali problema kada dođu obilne padavine, mi smo odlučili da veći deo sredstva usmerimo na sanaciju rečnih korita. Trenutno se radi na sanacije rečnog korita reke Janjevke u Donjoj Gušterici i očekuje se da za nekih 20 dana ovo rečno korito kompletno bude urađeno“, naglasio je Danilović.

U mestima opštine Gračanica i dalje nema gradskog prevoza iako je više puta bilo najavljivano njegovo uvođenje, i dalje se meštani sami snalaze za prevoz. Prema rečima direktora javnih službi u opštini Gračanica do kraja godine bi ovaj problem trebalo da bude rešen.

Uređivanje jevnih i zelenih površina je u toku i trenutno se radi na čišćenju sesoskih grobalja zbog zadušnica koje slede.

Izvor: Radio Gračanica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva