:

:

TV Most

clock

Maj 11, 2018   12:05

0

120

Gračanica: Dobrovoljnih davalaca krvi sve više


 Već u prvim satima od početka akcije broj odazvanih meštana je više nego zadovoljavajući.



Sekretar Crvenog krsta u Gračanici Sveta Živić je istako da ga posebno raduje što se svake godine ovoj akciji odazove značajan broj mladih ljudi.



“Već sam puno puta do sada rekao da je ovo najhumaniji ljudski gest. Posebno me raduje to što se svake godine ovoj akciji odazove značajan broj mladih ljudi. Ovoj akciji su se danas odazvali dečaci i devojčice koji su tek napunili 18 godina i stekli pravo da daju krv i zaista je za pohvalu što su odlučili da odmah u prvoj našoj akciji iskoriste to pravo. Pohvalio bih sve naše davaoce ove dragocene tečnosti koji nikada ne propuste priliku da davanjem krvi pomognu onima kojima je potrebna”, rekao je Živić.



Meštanin opštine Gračanica Grbušić Milan, dugogodišnji član porodice dobrovoljnih davalaca krvi, danas je 113. put dao  najdragoceniju tečnost u humane svrhe. Istakao je za naš program da ga raduje činjenica da može nekom da pomogne, ali i iz zdravstvenih razloga.



” Ovo je 113. put da dajem krv. Uvek se odazovem akciji iz prvenstveno humanih razloga. Drago mi je ako na ovaj način mogu nekome pomoći ili čak spasiti život, a još jedan od motiva je iz sopstvenih zdravstvenih razloga, jer svi znamo da davanjem krvi obnavljamo sopstvenu krv i to dobro utiče na naše zdravstveno stanje”, poručio je Grbušić.



Crveni krst u Gračanici ima oko 400 aktivnih davalaca krvi. Svaka akcija davalaštva krvi završi se uspešno.


Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva