:

:

TV Most

clock

Novembar 11, 2017   12:05

0

204

Grabar Kitarović: Nisam u sukobu sa premijerom


"Ne, nismo u sukobu. Moj cilj je biti vrlo realna. Niti optimistična, niti pesimistična, nego upozoravati na stanje koje postoji u državi jer, uostalom, to je i moja dužnost prema građanima i moja ustavna obveza", rekla je Kolinda Grabar Kitarović u intervjuu za Dnevnik Nove TV.



Grabar Kitarovićeva je naglasila da bi želela da se češće čuje sa premijerom Plenkovićem i najavila da će predložiti da se sazove zajednička sednica vlade.



O drugom mandatu, kako je navela, još ne razmišlja, prenosi Hina.



O stanju u "Agrokoru" je, prema sopstvenim rečima, čula tek kad je izbila kriza.



Dodala je da veruje da je vlada, sa druge strane, preduzimala sve korake koji su neophodni kako bi se stabilizovala, pre svega, hrvatska privreda, jer je koncern "Agrokor" jedna od ključnih kompanija za stabilnost hrvatske privrede, pa i šire.



"U ovom trenutku mislim da je sazrelo vreme da se o svim tim pitanjima raspravi na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost. Posebno u svetlu najnovijih događaja", rekla je hrvatska predsednica i najavila da će sazivanje sednice predložiti premijeru.



Naglasila je i da se nakon njene posete Rusiji pitanje duga "Agrokora" više ne postavlja kao pitanje državnog duga, kao pitanje nečega što bi država trebalo da vrati, već je reč o korporativnom pitanju.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva