:

:

TV Most

clock

April 24, 2018   12:05

0

115

Grabar Kitarović: Ne zanimaju me recipročne mere, već dijalog


"Ne zanima me koji će biti recipročan odgovor Srbije, zanima me nastavak dijaloga. Srbija mora odlučiti kako će dalje", rekla je Kolinda Grabar Kitarović.




Grabar Kitarovićeva je, u emisiji Hrvatskog radija "S predsednicom izvan protokola", upitana kako bi ocenila odnose dve zemlje, nakon incidenta koje je izazvao lider radikala Vojislav Šešelj u srpskom parlamentu i izjava Aleksandra Vulina, odgovorila da, naravno, ne može biti zadovoljna stanjem odnosa dve zemlje.



"Godinama i mesecima radili smo na poseti Aleksandra Vučića Hrvatskoj i konkretnim merama koje moraju ići u cilju rešavanja otvorenih pitanja", rekla je Grabar Kitarovićeva.



Hrvtaska predsednica je izrazila zabrinutost nakon pretnje koje je Šešelj uputio, a na koje se, kako kaže, niko u Srbiji nije osvrnuo, nije ih osudio.



"Naravno, ja sam osudila istup Vojislava Šešelja i komentare, mada mislim da takvi likovi ne treba da vode našu politiku. Šešelj i Vulin su unutrašnje pitanje Srbije, na njima je da to reše. Oni su problem Srbije", rekla je Grabar Kitarovićeva, preneli su hrvatski mediji.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva