:

:

TV Most

clock

Novembar 02, 2017   12:05

0

226

"Goša" pred stečajem

Predsednik sindikata ASNS "Goše" Milan Vujičić rekao je FoNetu da će fabrika, čiji su radnici skoro pola godine štrajkovali zbog neisplaćenih zarada, nepovezanog radnog staža i neoverenih zdravstvenih knjižica, najverovatnije otići u stečaj.

"Ta informacija nas je pogodila kao grom iz vedra neba, jer stečaj za radnike znači propast. Oko 350 radnika će ostati bez posla i postati socijalni slučajevi", rekao je Vujičić.

Bivši vlasnik "Goše" bio je dužan radnicima za neisplaćene zarade više od 600.000 dinara pojedinačno, zbog čega su zaposeni stupili u štrajk 28. marta, a okončali ga 19. septembra, posle potpisivanja Sporazuma, kojim je bilo predviđeno rešavanje svih spornih pitanja uključujući i isplatu zaostalih zarada.

"Do sada nam je isplaćeno oko 240.000 dinara po radniku, uključujući u taj iznos i 60.000 koje nam je dala država. Neizvesno je šta će biti sa našim preostalim potraživanjima", rekao je Vujičić.

Radnici "Goše" štrajkovali su zbog neisplaćenih zarada od 2015. godine i doprinosa i poreza za 4,5 godine, povezivanje radnog staža i overe zdravstvenih knjižica.   

Fabrika šinskih vozila "Goša" privatizovana je 2007. godine, kada ju je kupila slovačka kompanija ŽOS Trnava, a u martu ove godine prodata je kiparskoj kompaniji "Lisnard".

 

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva