:

:

TV Most

Foto: kcdz

clock

April 01, 2015   12:05

0

166

Gorčilo i u Gračanici

Radnja filma je smeštena u crnogorskom selu u brdima, u leto 1968. godine u jeku izgradnje infrastrukture SFRJ i naporima da se crnogorski sever Crne Gore poveže sa razvijenijim jugom. U tu malu skučenu seosku sredinu dolazi geometar Laza sa svojom suprugom Klarom, inače balerinom.

Kako meštani tog sela reaguju na nove ljude u njihovom okruženju suočeni sa novim načinom života, neprihvatljivim za njihovu sredinu, čini samo jednu liniju priče, ove mentalitetske komedije. Drugu liniju priče čini sukob između porodica Obrada i Cvrkota, koje su u lošim odnosima zbog međusobnih optuživanja o razlozima odlaska na robiju Zelja Cvokote, koji je na Golom otoku zbog "političkog zastranjenja" proveo sedam godina. Kada potomci ovih dveju porodica izaberu ljubav umesto mržnje, nastaje zaplet.

U filmu glume Mima Karadžić, Dubravka Drakić, Boro Stjepanović, Emir Ćatović, Mladen Nelević, Anita Mančić, Kristina Stevović, Viktor Savić, Andrija Milošević, Milorad Mandić Manda.

Film je baziran na komediji Miodraga Mime Karadžića "Jesi li to došao da me vidiš" u režiji Milana Karadžića, navodi se u saopstenju Doma kulture.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva