:

:

TV Most

clock

Jul 17, 2017   12:50

0

192

Goran Rakić predsednik GI "Srpska lista"

Za generalnog sekretara Srpske liste izabran je Zoran Mojsilović i šef kancelarije za saradnju sa medijima biće Igor Simić.

Izabran je i Nadzorni odbor čiji su članovi Nenad Rikalo, Zoran Milojević i Vinka Radosavljević.


Goran Rakić je zahvalio na ukazanom poverenju i istakao da je izabran na predlog Slavka Simića i to jednoglasno i obećao da će sve odluke biti donošene koncenzusom.

"Predstoji nam period u kome će Srpska lista nastaviti borbu ne samo za Srbe već i za Gorance, Bošnjake, Turke , Rome i sve druge zajednice koje su u proteklom periodu bili građani drugoga reda", rekao je Rakić.

Dodao je da u toj borbi ima mesta za sve iskrene i dobronamerne borce ali nema mesta za samostalne strelce čiji je lični interes ispred nacionalnog interesa.

Citirao je našeg velikog vojskovođu koji je rekao "Nema te bitke koju srpski narod ne može da dobije ali nema tog mira koji političari ne mogu da izgube".

"Srpska lista" će sačuvati mir , boriće se u Skupštini za govornicom", rekao je Rakić i istakao "da je tu politiku mira započeo predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dosledno je sledila Kancelarija za KiM na čelu sa direktorom Markom Đurićem .

"Odluke nećemo donositi brzopleto, konsultovaćemo se sa predsednicima opština i Beogradom i nakon toga odlučićemo šta je dobro za srpski narod na KiM", rekao je Rakić i podvukao da je primarni cilj zaštita srpskog naroda na KiM.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva