:

:

TV Most

clock

Februar 14, 2018   12:05

0

127

Gojkovićeva u Knesetu o saradnji dva parlamentaIspred Kneseta, na grob Neznanog junaka Maja Gojković položila je cveće i predsedniku Kneseta Juliju Edelštajnu poručila da u spomen na žrtve Holokausta Srbija priprema zakon o zaštiti spomen-parka na Starom sajmištu.
 

Edelštajn je zahvalio Srbiji na zakonu kojim se imovina preminulih žrtva Holokausta vraća jevrejskoj zajednici i poručio da bi takav zakon trebalo da imaju sve zemlje Evrope.


Kneset je danas raspravljao o budžetu, ali su izraelski poslanici pozdravili kolege iz Srbije."Dobro došli u Jerusalim i u Kneset – srce izraelske demokratije. Prijateljske veze Srbije i Izraela su dobre, nadamo se da će se razvijati na poljima ekonomije, kulture i turizma. Zahvalni smo vam na čvrstom stavu protiv svake manifestacije antisemitizma i pokušaja revizije istorije", naveo je Edelštajn.Domaćini poručuju da Izrael nije i neće priznati nezavisnost Kosova i Metohije. Dva parlamenta radiće na razvoju međudržavne saradnje."Razgovarali smo o modelima saradnje naših odbora i davanja podrške jedni drugima u međunarodnim organizacijama na onom nivou podrške na kojem to ostvaruju naše dve vlade", rekla je Gojkovićeva.Šefovi poslaničkih grupa prijateljstva Srbije i Izraela, Vladimir Marinković i Oded Forer, razmenili su parlamentarna iskustva posebno u razvoju ženskog preduzetništva. Izraelski parlamentarci prihvatili su poziv za uzvratnu posetu Beogradu.
 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva