:

:

TV Most

clock

Oktobar 12, 2017   12:05

0

206

Gojkovićeva i Brajović: Velika uloga parlamenata Srbije i Crne Gore


Maja Gojković je u razgovoru sa Ivanom Brajovićem naglasila da Srbija posvećuje veliku pažnju razvoju odnosa sa Crnom Gorom, a njen crnogorski kolega je ocenio da su odnosi na nivou rukovodstava dve zemlje - u poređenju sa poslednjom decenijom - znatno unapređeni.




Gojkovićeva i Brajović su istakli veliku ulogu parlamenta u razvoju daljih odnosa i razgovarali o mogućnostima unapređenja međuparlamentarne saradnje.



Predsednici dva parlamenta saglasili su se da je važno da se razvija saradnju i u oblasti evrointegracija, imajući u vidu da su obe zemlje posvećene ostvarivanju punopravnog članstva u EU.



Gojkovićeva je rekla da je Srbija posvećena razvoju regionalne saradnje i stabilnosti, kao preduslova napretka i razvoja zemalja Zapadnog Balkana i čitavog regiona i istakla da je u tom kontekstu posebno važan Berlinski proces saradnje.



Pozdravila je ideju da uoči sledećeg sastanka u Londonu na vladinom nivou bude održan i sastanak predsednika parlamenata.



Predsednici dva parlamenta založili su se i za unapređenje ekonomske saradnje u oblastima infrastrukture, saobraćaja, turizma i trgovine.



Predsednik Skupštine Crne Gore pozvao je predsednicu Narodne skupštine Republike Srbije u uzvratnu posetu Crnoj Gori u cilju nastavka dijaloga i daljeg razvijanja saradnje, saopšteno je iz srpskog parlamenta.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva