:

:

TV Most

clock

Jul 19, 2018   11:15

0

147

Gojković: Srbija zahvalna Egiptu što podržava njene stavove


Maja Gojković je zahvalila državnom vrhu Egipta što su iskreni prijatelji koji podržavaju međunarodnu poziciju i stavove Srbije.




Predsednica srpakog parlamenta je na konferenciji za novinare zahvalila egipatskom kolegi i delegaciji egipatskog parlamenta uz ocenu da se radi o istorijskoj poseti budući da do sada nije bilo posete na ovako visokom nivou.



Gojkovićeva je naglasila je da je sa egipatskim kolegom imala veoma dobar i sadržajan razgovor o svim aspektima unapređenja bilateralne saradnje, a posebno parlamentarne, kao i podršci na multilateralnom planu. 



Govoreći o značaju posete, Gojkovićeva je navela da je uoči posete egiptske delegacije formirana grupa prijateljstva parlamentaraca sa Srbijom.



"Moj predlog je bio da prilikom sledećeg susreta potpišemo Memorandum o saradnji koji bi obuhvatao teme od obostranog značaja i kojim bi se institucionalizovala naša saradnja", rekla je Gojkovićeva.



Dodala je da ova poseta otvara nove mogućnosti na ekonomskom planu, kao i da je na sastanku razgovarano o uspostavljanju direktne avio-linije Beograd–Kairo što bi unapredilo političku i ekonomsku saradnju.



El Ahmed je zahvalio predsednici Skupštine Srbije na pozivu da poseti našu zemlju, ističući da je Srbija veoma uvažena u Evropi i da Egipat podržava proces pridruživanja Srbije Evropskoj uniji.



Istakao je da ima prostora za unapređenje političke i ekonomske saradnje dve zemlje, navodeći da Egipat nije glasao protiv Srbije u međunarodnim institucijama.



Podsetio je na saradnju Egipta i Jugoslavije i tadašnjih predsednika Tita i Nasera u osnivanju Pokreta nesvrstanih.




 


Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva