:

:

TV Most

clock

Decembar 06, 2017   12:05

0

188

Gojković se sastala sa članovima Predsedništva BiH


Ona je podvukla da put ka boljoj budućnosti u regionu vodi kroz aktivnu saradnju u brojnim oblastima koje su od obostranog interesa, a Srbija je više puta i konkretnim aktivnostima pokazala jasnu želju za daljim napredovanjem odnosa dve zemlje, navodi se u saopštenju kabineta predsednice Narodne Skupštine.




 



 

Gojković je naglasila da međuparlamentarna saradnja predstavlja važan segment daljeg produbljivanja bilateralnih odnosa dve zemlje i da očekuje da će u najskorije vreme doći do uzvratne posete Srbiji predsedavajućih oba doma Parlamentarne skupštine BiH, što će biti prilika za unapređenje saradnje na nivou odbora, posebno u oblasti evropskih integracija, spoljnih poslova, kao i poslaničkih grupa prijateljstva i stalnih delegacija u međunarodnim parlamentarnim organizacijama.


Predsednica parlamenta je rekla da postoji obostrana zainteresovanost za jačanje međusobne saradnje u oblasti evrointegracija, koje su važne za čitav region i istakla da su mir i stabilnost u regionu neophodan uslov za napredak svake zemlje regiona, kao i regiona u celini.



Predsedavajući Predsedništva BiH Dragan ÄŒović rekao je da su dosadašnji razgovori u Beogradu bili iskreni i otvoreni i istakao da je sve manje otvorenih pitanja između dve zemlje, te da veruje da se kroz intenzivnu komunikaciju sva pitanja mogu brzo rešiti.



ÄŒović je rekao da postoji potreba i za intenzivnom komunikacijom i na zakonodavnom nivou, kao i na nivou Saveta ministara BiH i Vlade Srbije i u tom kontekstu istakao značaj predstojeće posete Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Srbiji.



ÄŒović je rekao da odnos koji postoji na ekonomskom planu, gde se beleži rast spoljnotrgovinske razmene, treba slediti i na polju politike.



Na sastanku je bilo reči o izgradnji infrastrukture u cilju boljeg povezivanja dve države, i mogućnostima saradnje u zajedničkim projektima, dodaje se u saopštenju.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva