:

:

TV Most

clock

April 24, 2017   12:05

0

112

Gojković sa predsednicima parlamenata zemalja EU

Konferenciji prisustvuje 30 predsednika parlamenata zemalja EU, država kandidata za članstvo u EU, kao i predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani.

Predsednici parlamenata i delegacije razmatraju teme budućnosti EU kao globalnog igrača u kontekstu aktuelnih globalnih promena i uloga nacionalnih parlamenata, kao i približavanje parlamentarne agende granima u modernom dobu. Na otvaranju skupa govorili su Tajani i premijer Slovačke Robert Fico.

Gojković je u razgovorima sa predsednicima parlamenata zemalja EU podsetila da je Srbija, čiji je strateški cilj punopravno članstvo u EU, do sada otvorila osam poglavlja, kao i da očekuje nastavak dinamike pregovaračkog procesa, ističući da Skupština Srbije, kroz harmonizaciju zakonodavstva, pruža punu podršku procesima evrointegracija.

Ona je naglasila da se otvaranjem poglavlja, i pored izazova sa kojima se EU suočava, šalje važna poruka ne samo građanima Srbije, već i čitavom regionu da se evrointegracije nastavljaju, a istakla je da EU može biti kompletna samo sa Zapadnim Balkanom.

Gojković je učešće na konferenciji iskoristila za bileteralne susrete sa predsednicima parlamenata Španije i Slovenije Anom Pastor i Milanom Brglezom, kao i za razgovore sa predsednicima parlamenata Crne Gore, Švedske, ÄŒeške i Slovačke.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva