:

:

TV Most

clock

Jul 13, 2017   12:05

0

133

Gojković: Podržali smo Tursku, ambasador: Hvala Srbiji

Gojković je ističući da slike koje su izložene, a na kojima se vidi i Velika Narodna skupština Turske, koja je bila jedna od meta tokom državnog udara, govore više od reči i podsetila da su Srbija, njeno rukovodstvo i Skupština Srbije pružile podršku legalno i legitimno izabranim vlastima Turske.

Gojković je navela da je pre godinu dana, nedugo nakon pokušaja državnog udara, na poziv predsednika Velike Narodne skupštine Turske Ismaila Karamana, posetila tu zemlju sa parlamentarcima Saveta Evrope, Evropskog Parlamena, Parlamentarne skupštine NATO, Mediterana i drugih kako bi se upoznali sa situacijom u toj zemlji i naglasila da su je najviše pogodile slike bombrdovane Skupštine.

"Otišla sam tamo da dam podršku u ime Parlamenta Srbije i Parlamentrne skupštine Crnomorsko ekonomske saradnje kojim sam tada predsedavala, da dam podršku demokratiji i poslanicima i svim demokratskim izabranim parlamentima sveta", rekla je Gojković.

Ambasador Turske u Srbiji Tanžu Bilgič zahvalio je državnom rukovodstvu Srbije, predsednici Skupštine Maji Gojković kao i tadašnjem premijeru a sada predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na podršci legitimno izabranoj vlasti Turske u tim trenucima.

"Srbija je bila sa nama tog dana i Turska to neće zaboraviti", rekao je ambasador podsećajući da je tokom pokušaju državnog udara i napada na Veliku narodnu skupštinu Turske i predsedničku palatu, stradalo 250 građana, a više od dve hiljade povređeno.

On je poručio da sećanje na nevino stradale građane Turke predstavlja zahvalnost njima za žrtvu koju su podneli, a o čemu svedoči i izložba fotografija.

Ambasador Turske uručio je Gojkovićevoj komadić mermera iz bombardovanog turskog parlamenta u znak zahvalnosti na podršci koju je pružila Turskoj i njenom parlamentu.

Otvaranju izložbe prisutvovao je i generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković, potpredsdesnik Skupštine Vladimir Marinković, poslanici, kao i predstavnici diplomtškog kora.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva