:

:

TV Most

clock

Jul 24, 2015   12:05

0

113

Gojković: Najvažnija ekonomska saradnja

Gojković je rekla da je ta poseta pokazala da region ima budućnost u EU, da je najvažnije da se na tom sastanku razgovaralo o ekonomskoj saradnji i da su već iz vlade Srbije poslati timovi u Sarajevo, kako bi se razgovaralo o mnogim temama, pre svega o ekonomiji.

Značajna je perspektiva među mladima i premijer Aleksandar Vučić je predložio i saradnju sa Albaniijom, gde su ostvareni veliki pomaci u poslednjih godinu dana, gde su vlada Srbije i Vučić pružili ruku pomirenja svim susedima, istakla je Gojković, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink.

Gojković je istakla da je najvažnije infrastrukturno povezivanje, poboljšanje standarda građana i privlačenje stranih investicije, što otvara radna mesta, kao i povezivanje u oblasti energetike i turizma.

Komentarišući napad na Vučića u Potočarima 11. jula, Gojković je istakla da je to bio strašan događaj i pokušaj atentata na premijera Srbije.

Gojković je ukazala da se možda neko i nada da time može da pokvari odnose i politiku stabilnosti, ali da je fascinantna pružena ruka Vučića BiH, poziv koji je brzo usledio i realizacija posete posle samo nekoliko dana, što je pokazalo da ima prostora i obostrane želje za saradnju.

"Ta pružena ruka je prihvaćena i ubeđena sam da ćemo svi zaboraviti što se desilo nedavno prilikom zaista jednog tragičnog događaja obeležavanja i odavanja počasti žrtvama Srebrenice, ali da ćemo svi gledati u budućnost, u ovo što nas u ekonomiji spaja", dodala je Gojković.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva