:

:

TV Most

clock

Februar 17, 2015   12:05

0

149

Godišnjica "nezavisnosti" obeležena bez Srba



Veseli se u obraćanju poslanicima zahvalio SAD i onima koji su, kako je rekao bili "na strani Kosova u najtežim trenucima," napominjući da je Kosovo napredovalo ali da ima još dosta toga da se uradi. Po njegovom mišljenu poseban napredak je postignut u pravosuđu, čime je Kosovo poslalo pozitivnu poruku zemljama koje ne priznaju njegovu nezavisnost.

Mustafa se takođe zahvalio SAD rekavši da je Kosovo danas bezbedno za život. On je ocenio da ljudi nemaju razloga da beže sa Kosova pošto su se 1999 godine mnogi vratili da žive i rade na "slobodnom Kosovu".

Priština je za dobrosusedske odnose rekao je Mustafa i kao pozitivan primer naveo dijalog Beograda i Prištine koji je, kako je istakao, prihvaćen kao instrument za rešavanje otvorenih pitanja.

Po kosovskom premijeru, ustav i Ahtisarijev plan daju velika prava nacionalnim manjinama i on zbog toga očekuje da predstavnici Srba u skuupštini i vladi nastve da rade zajedno sa ostalima u kosovskim institucijama za dobrobit svih građana.

Sednici nisu prisustvovali poslanici Liste "Srpska", poslanici pokreta "Samoopredelenja" kao i veliki broj poslanika Alijanse za Buducnost Kosova, dok su misije UN i EU radile kao i svakog dana.

Unmik i Euleks danas kao i svakog radnog dana obavljaju svoje dnevne aktivnosti i nisu uključeni ni u kakve čestitke niti svečanosti, preneli su mediji.

Uprkos ogromnim ekonomskim, socijalnim problemima i nemaštini podstaknutoj korupcijom i kriminalom, godišnjica proglašenja nezavisnosti se pored skupštine slavila i na glavnim trgovima Prištine.



Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva