:

:

TV Most

clock

Decembar 18, 2017   12:05

0

209

Godišnje nagrade u Privrednoj komori Srbiije

Predsednik Privredne komore Srbije, Marko Čadež, rekao je da su dobitnici ovih prestižnih priznanja kompanije i pojedinci koji su veoma uspešni u svetu privrede, što se jasno može videti kroz to koliko izvoze, kako posluju, koliko ljudi zapošljavaju, koliko novca uplaćuju u budžet i kojom se brzinom razvijaju.

 

"Žiri je morao dosta tešku bitku da vodi, ko će biti nagrađen jer zaista već imamo dobre, veoma dobre kompanije koje zaslužuju sva priznanja" rekao je Čadež.

PKS na Skupštini je usvojila program rada za 2018, koji bi domaćim kompanijama trebalo dosta da olakša poslovanje. Direktor „Pionira" iz Subotice, fabrike koja ove godine slavi 100 godina postojanja, Miroljub Aleksić, naglasio je da ta grana predstavlja najvitalniji deo srpske privrede, koji po kvalitetu može da se meri sa najpoznatijim svetskim proizvođačima.

"To je izvozno orjentisana privreda koja u repro-ciklusu povlači robu, počevši od njive, pa do finalnog proizvoda, znači, nije to uvozno – izvozna privredna grana, pa da vi za 100 jedinica uvezete neki repromaterijal, a za 100 da izvezete. Ovde imate izvozno orjentisanu privrednu granu". Rekao je Aleksić.

Direktor privatne porodične firme „Extreme Intimo" koja spada među najveće u modnoj industriji na Balkanu, Milan Lončarević, kaže da je nagrada koju je od komore dobio podsticajna.

"Bitno je da neko primećuje da mi radimo neki kvalitetan posao, pored stranih investitora koji su bitni i izuzetno važni za razvoj zemlje, ovde ima jako puno malih i srednjih preduzeća, koji bi trebalo da čine osnovu naše ekonomije".

Dodela godišnjih nagrada Privredne komore Srbije ustanovljena je davne 1969. godine.

 

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva