TV Most - Gnjilane: Završen prvi deo projekta "Naše mesto i mi"
Vesti
Gnjilane: Završen prvi deo projekta "Naše mesto i mi"

18:45, 18.04.2018

|

Izvor: RTV Puls

Prvi deo projekata „Naše mesto i mi“, koji realizuje NVO „Centar za depolitizaciju kosovskog društva“ (CDKD) iz Kamenice, danas je svečanno završen u Gnjilanskom regionu. U velikoj sali kulturno prosvetnog centra “Božidar Mitrović Šandor” u Šilovu, saopšteni su rezultati osnovnim školama u Kosovskom pomoravlju, koje će se takmičiti u drugom delu projekta.

Foto: RTV Puls

Svečanosti proglašenja i dodeli nagrada, kulturnim programom upotpunilo je više od stotinu mališana iz trinaest osnovnih škola u Kosovskom pomoravlju, koji su učestvovali u projektu „Naše mesto i mi“. Ove godine bilo je podneto više od devedeset radova, od toga pedesetak iz Kosovskog pomoravlja.


Osnovna škola “Vuk Karadžić” Gnjilane – Šilovo ove godine je učestvovala sa matičnim odeljenjem u Šilovu, i dva isturena odeljenja u Kmetovcu i Gnjilanu. Učenici iz Kmetovca su prrošli u drugu fazu takmičenja, dok su đaci romske nacionalnosti isturenog odeljenja u ulici “Ivo Lola Ribar” u Gnjilanu, dobitnici  specijalne nagrade.


Osnovna škola “Desanka Maksimović” iz Kosovske Kamenice prijavila je pet projektna rada, međutim konkurencija je bila jaka i nagrađeni su đaci isturenih odeljenja u Boscu i Ajnovcu.


U ovom prvom delu projekta ukupno je nagrađeno trinaest osnovnih škola u Kosovskom pomoravlju, devet je nagrađeno od strane NVO „Centar za depolitizaciju kosovskog društva, a za preostale četiri sredstva su obezbeđena od strane  opštine Ranilug i Parteš.


Projekat „Naše mesto i mi“,  finansira švajcarska fondacija Unapređenje demokratskog  društva - Agencija za razvoj i saradnju i Ministarstvo spoljnih poslova Danske, a upravlja Kosovska fondacija za civilno društvo.

<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design