:

:

TV Most

clock

Jul 06, 2018   18:25

0

210

Gnjilane: Srbi kolektivno napustili KSB?


Neki su zahtev obrazložili ličnim razlozima, a drugi su naveli da su doneli odluku "za Srbiju".


Jedan pripadnik KSB, koji je želeo da ostane anoniman, izjavio je Radiju Slobodna Evropa da je kolektivni zahtev podnet kako ne bi mogao da donese drugačiju odluku.


 


Svi su otišli, pa sam bio primoran da uradim isto. Na granici nam nisu dozvolili da pređemo u Srbiju, pa smo morali da to uradimo, rekao je taj podnosilac zahteva za napuštanje KSB.


 


Drecun: Sami su tamo ušli, sami će odlučiti da li tamo treba da budu ili ne


 


Predsednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je za Radio Slobodnu Evropu (RSE) da mu nije poznato da je oko 20 pripadnika Bezbednosnih snaga Kosova iz gnjilanskog kraja kolektivno podnelo zahteve za napuštanje tih snaga zbog pritisaka iz Beograda.


 


"A jesu li ranije ukazivali da je na njih vršen pritisak od Albanaca da uđu u kosovske Bezbednosne snage? A drugo, da li neko može da ih natera? Ako je tako, neka iznesu činjenice. Sami su tamo ušli i sami će odlučiti da li tamo treba da budu ili ne", rekao je Drecun.


 


Dan pošto je Radio Slobodna Evropa objavila vest da Srbi napuštaju bezbednosne snage, premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da država razmatra taj slučaj i da je većina ljudi u izjavama kao "motiv za odlazak navela direktan pritisak zvaničnog Beograda na njih i njihove porodice".


 


"On takvim izjavama pokušava da podeli srpski narod i zvanični Beograd. To neće moći", smatra Drecun.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva