:

:

TV Most

Foto: RTV Puls

clock

Avgust 16, 2017   12:05

0

181

Gnjilane: Šestoro uhapšeno zbog podmetanja požara

Kako za RTV Puls kaže portparol regionalne policije Ismet Hašani, do sada su se ova dela tretirala kao prekršaji, a od ove godine kao krivična, za koja su zaprećene stroge kazne.

„Požari su registrovani širom Gnjilanskog regiona, a najveće štete vatra je nanela u opštini Kamenica gde je gorela velika površina šume iznad grada“, rekao je Hašani.

Tokom letnjih gužvi povećana je i frekvencija u saobraćaju zbog dolaska građana na privremenom radu u zemljama zapadne Evrope, policija Kosova je primenila poseban operativni plan koji je podrazumevao veće angažovanje njenih pripadnika nego što je to uobičajeno tokom godine.

I pored većeg broja policijskih patrola na terenu registrovan je povećan broj saobraćajnih nesreća, u odnosu na višegodišnji prosek, srećom bez smrtnih posledica.

„Policija je u tom periodu izrekla drastično više kazni u poređenju sa prethodnim godinama kako bi preventivno uticala na smanjenje broja saobraćajnih prekršaja“, izjavio je portparol gnjilanske policije Ismet Hašani.

Situacija u saobraćaju ovih dana se normalizuje, jer je, kako kaže, većina gasterbajtera već okončala svoje godišnje odmore i vratila se u mesta boravišta, uglavnom u Nemačkoj i Švajcarskoj.

Hašani još kaže da je policija tokom jula i avgusta registrovala povećan trend nelegalne trgovine i upotrebe narkotika pronađenih na javnim mestima, mahom po parkovima, gde je konzumirana uglavnom marihuana.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva