:

:

TV Most

Foto: RTV Puls

clock

Mart 31, 2015   12:05

0

134

Gnjilane: Hoće da se vrate, ali nemaju gde!

Reč je o projektu „Idi – vidi poseta“ u okviru koje zainteresovana raseljena lica iz nevećinskih zajednica mogu da se direktno informišu u uslovima života na Kosovu i mogućnostima za povratak u opštinu Gnjilane.

„Želim da se vratim na Kosovo sa svih jedanaestoro članova porodice, ali ne mogu u svoju kuću jer sam živeo u tzv. socijalnim stanovima, koji su posle rata dodeljeni drugima ili uzurpirani, ali kažu da nema mesta“, izjavio je za Puls Šenon Sulejmani, koji trenutno živi kao raseljeno lice u Beogradu.

Drugi čovek opštine Redžep Kadriju pozdravlja inicijativu i zainteresovanost svih raseljenih, pa i Roma, ali tvrdi da u Gnjilanu trenuntno nema raspoloživih placeva u državnoj svojini koji bi mogli da se dodele povratnicima.

„Opština Gnjilane će pokušati da pronađe odgovarajuću lokaciju u saradnji sa Ministarstvom za zajednice i povratak Kosova do aprila 2017.godine kada se završava projekat RRK4 Evropske unije u kojem su obezbeđena sredstva za izgradnju stambenih jedinica za zainteresovane povratnike koji ispunjavaju uslove“, obećao je Kadriju.

Projekat RRK 4 ima za cilj da doprinese održivoj, tolerantnoj, multietničkoj saradnji na Kosovu koja obezbeđuje osnovna ljudska prava za raseljene pripadnike nevećinskih zajednica za bezbedan, siguran i održiv povratak, u dostojanstvu.

Izvor: RTV Puls

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva