:

:

TV Most

clock

Maj 17, 2016   12:05

0

188

Globus: Novi izbori u Hrvatskoj najverovatnije na jesen ili zimu

Kako ocenjuje hrvatski magazin, sigurno je samo da građani do leta neće na glasačka mesta, a najrealnija je opcija da će izbori na jesen ili na početku zime.

Svi Globusovi sagovornici, i s levice i s desnice i s centra, smatraju da će se Vlada i dalje kretati na samom rubu ponora, kojiće se u poslednjem trenutku zaustaviti.

Pad vlade će, navodi nedeljnik, odlagati sve do časa kad to zaista više ne bude moguće i kada i javnost naprosto zatraži da se prekine agonija.

Sada to još nije tako, iako nije ni daleko, a izbori u ovom trenutku ne odgovaraju ni HDZ-u ni Mostu. S pažnjom se čeka HDZ-a izborna skupština koja će biti održana 28. maja, posle čega će mnogo toga biti jasnije, ocenjuje Globus.

Sagovornik Globusa kaže da je njegov utisak da Petrov ipak pokušava da spase vladu, a da je šefu poslanika Mosta u Hrvatskom saboru Ivanu Kovačiću "pukao film" jer, kako napominje, njega nacionalna priča ionako ne zanima.

Poznavalac prilika u Mostu, manjoj članici vladajuće koalicije, kako ga nedeljnik predstavlja, tvrdi da ni misteriozni pozadinci koji su ovu grupaciju doveli do vlasti više nisu aktivni, kao i da je Ivica Relković, koji je osmislio celu priču s Mostom, a koji je prošle sedmice podneo ostavku na funkciju posebnog savetnika Bože Petrova, više ne želi da učestvuje u svemu tome.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva