:

:

TV Most

Foto: Foto Tanjug

clock

Jul 17, 2017   09:26

0

128

Glavna žena "odreda smrti" ID dolazi s Kosova

Najpoznatija Albanka sa Kosova i Metohije koja se priključila terorističkoj grupi je Ćamile Tahiri, stara samo 23 godine.

Trenutno je, prema pisanju kosovske štampe, na celu kampova za obuku žena džihadista "Islamske države" u Siriji, a smatra se i jednom od najradikalnijih žena-ratnika ID sa ovih prostora, prenosi Sputnjik.

Pod njenim patronatom, desetine Albanki sa Kosova, iz Albanije i Makedonije stiglo je u redove Islamske države. Njena desna ruka je Laura Huseini, takode sa Kosova i Metohije, koja je u ovu grupu privukla i muža i brata.

Njihova uloga nije samo da budu "neveste džihadista", kako se misli, već mnogo šira i važnija i od učešća u borbama. Njihova uloga je prevashodno vrbovanje novih članova iz celog sveta, i to uglavnom preko interneta.

Sputnjik navodi da ID u svom sastavu ima više brigada koje čine samo žene, od kojih je najpoznatija zloglasna ženska brigada Kansa. Formirana je početkom 2014. godine, a ime je dobila po Kansi, arapskoj pesnikinji iz najranijih dana islama. Brigada ima više uloga, a osim hakovanja i vrbovanja, bavi se čak i ubistvima i održavanjem strogih pravila života u ovoj grupi, kao što je, na primer, sprečavanje odnosa muškaraca i žena bez prethodnog dogovora.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva