:

:

TV Most

clock

Mart 14, 2015   12:05

0

140

Gijon:Očekujem da ću dobiti srpsko državljanstvo

On je rekao da je veoma zadovoljan zbog toga što je njegov desetogodišnji humanitarni rad na Kosovu prepoznat.

"U Ministarstvu unutrašnjih poslova rečeno mi je da je ministar Nebojša Stefanović odlučio da se odobri moj zahtev za dobijanje državljanstva na sednici Vlade Srbije i da na taj način, na osnovu zasluga dobijem državljanstvo. Vlada Srbije će razmotriti tu mogućnost i očekujem i priželjkujem potvrdu da ću dobiti državljanstvo", rekao je on.

Gijon je kazao da je do sada jednogodišnju vizu obnavljao tri puta i da je onda želeo da zatraži stalnu boravišnu. Međutim, kaže, kada je pokušao da se raspita, dobijao je različite informacije i nije znao šta treba dalje da radi.

"Posle više dana šetanja od šaltera do šaltera, saznao sam da bi mogao da tražim stalno nastanjenje. Međutim, dobio sam kontradiktorne informacije, kako treba da postupam, da moram da čekam još jednu godinu, odnosno da tražim još jednu godišnju vizu, i da dobijem odgovor tek kad napunim tri godine boravka u Srbiji...", ispričao je Gijon.

To je, kako je kazao bio problem, a kada je ministar unutrašnjih poslova čuo za te probleme, lično se angažovao da se oni reše prepoznajuci njegov rad i desetogodišnje angažovanje za Srbe na Kosovu.

"On je rekao da zaslužujem da dobijem ne samo stalno nastanjenje, već i državljastvo zbog mojih zasluga. Veoma sam zadovoljan i srećan zbog toga i to je priznanje od najviših organa u ovoj državi, što je moj rad prepoznat i uvažena moja želja da postanem deo ovog naroda", kazao je on.

Gijon već deset godina vodi i realizuje humanitarne projekte na Kosovu.

Organizovao je isporuku 36 humanitarnih konvoja, čija vrednost prelazi dva miliona evra.

"Pored toga, u saradnji sa Raško-prizrenskom eparhijom, organizovali smo i finasirali različite projekte, kao što su renoviranje škola, otvaranje farme i mlekare, vodili smo decu na more, a otvorili smo stalnu kancelariju u Gračanici. Pomogli smo i manastirima, crkvama..", objasnio je detalje svog humanitarnog rada na Kosovu.

Za svoj humanitarni rad od "Večernjih novosti" nagrađen je za najplemenitiji podvig 2012. godine, a dobio je i medalju kralja Stefana Dečanskog od Raško-prizrenske eparhije.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva