:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Februar 27, 2015   13:14

0

121

GI SDP: Omogućiti Ivanoviću da se brani sa slobode

Ona je podsetila da je posle saslušanja jedanaest svedoka potvđeno da je optužnica neosnovana i da se radi o političkom procesu, jer ga, kako je navela, niko od svedoka ga nije video na mestima gde su počinjeni zločini a neki nisu znali ni kako on izgleda.

"Zabrinuti smo i strahujemo da presuda već nije doneta", rekla je Božović na konferenciji za novinare u sedištu GI SDP-Oliver Ivanović u Kosovskoj Mitrovici.

Ona je dodala da "SDP žali zbog svih dešavanja i žrtava koje su stradale tokom NATO bombardovanja 1999. godine" i naglasila "da je neprihvatljivo da se sudi onima koji nisu krivi, da se nalaze u pritvoru i da posle 16 godina budu ugrožena njihova osnovna ljudska prava".

"Očekujemo od Euleksovog tužioca da odbaci optužnicu a od suda i predsednice Sudskog veća da u što kraćem roku preinači odluku o produžetku pritvora i da se Oliveru Ivanoviću omogući odbrana sa slobode", rekla je Božović.

Ona je apelovala na nadležne u Euleksu da razmote garancije Vlade Republike Srbije kojima se potvrđuje da će Oliver Ivanović u svakom momentu biti dostupan sudskim organima i da neće odlaziti sa Kosova i Metohije.

Predstavnica Civilnog sektora Blagica Radovanović izrazila je zabrinutost i rekla da se Srbima ugrožavaju ljudska prava. Ona je ocenila da "Euleks želi da zastarši Srbe na ovim prostorima".

"Produžavanje pritvora Oliveru Ivanoviću i četvorici Srba potvrda je da se ne poštuju ljudska prava i zakoni na Kosovu i Metohij", rekla je Radovanović i dodala da bi jedina ispravna odluka sudskih organa bila da se Ivanoviću i ostalim srpskim pritvorenicima omogući odbrana sa slobode a to bi, prema njenim rečima, ohrabrilo Srbe da ostanu na ovim prostorima.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva