:

:

TV Most

clock

Septembar 18, 2018   15:59

0

233

General Mojsilović primio dužnost načelnika Generalštaba


Posle svečanog dočeka ministra odbrane i intoniranja himne Republike Srbije, pročitani su i uručeni ukazi predsednika Srbije o prestanku profesionalne vojne službe generalu Ljubiši Dikoviću i postavljenju na dužnost načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnika Milana Mojsilovića, kao i ukazi o postavljenjima i unapređenjima oficira Vojske Srbije.




"Vojska Srbije sa zahvalnošću doživljava napore i podršku vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića da bude opremljenija, sigurnija, da imamo veće plate, dnevnice, da dobijamo stanove, da nas opreme boljim i modernijim sredstvima i, iznad svega, njegov iskreni, odlučni rad da Vojska Srbije bude voljena i poštovana kao što zaslužuje", naveo je Vulin.



Dodaje da će general Mojsilović slediti politiku vrhovnog komandanta.



"General Mojsilović, kao i svi mi, slediće politiku vrhovnog komandanta, politiku vojne neutralnosti, očuvanja interesa Srbije i srpskog naroda, politiku zaštite srpskog naroda bez obzira gde on živi, politiku snažne i moćne Srbije koja zna gde su joj interesi i koja je za njih spremna da se bori", poručio je ministar.



Kako je istakao, "danas ispraćamo velikog vojnika i dočekujemo velikog vojnika".



"Vojska Srbije ovim pokazuje da ume da ceni i poštuje svakog svog vojnika, a kako da ne ceni i ne poštuje svog prvog vojnika. Tako se ponaša velika vojska, kakva Vojska Srbije jeste i velika država i veliki narod, kakvi Srbija i srpski narod jesu", rekao je Vulin.



Dodaje da je bilo i težih vremena, ali kako kaže, nije bilo vremena kada smo se odricali svoje vojske i ljudi.



"Zauvek su prošla vremena u kojima se Vojska Srbije i država Srbija odricala onih koji su je branili, hranili, bili sa njom i uz nju u teškim vremenima. Ova država se neće odreći nijednog svog vojnika, oficira, a kako onda da se odrekne svog prvog vojnika i prvog oficira", rekao je ministar.


Izvor: Tanjug

Politika

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva