:

:

TV Most

Foto: zajecar info

clock

Mart 31, 2015   14:12

0

135

Gastro dani uskoro i u Kosovskoj Mitrovici

Specijalni gost biće legendarni Oliver Mlakar, koji je 70-ih i 80-ih godina vodio emisiju "Male tajne velikih majstora kuhinje", a na manifestaciji učestvuje i čuveni kuvar koji je pripremao jela i bankete za Josipa Broza Tita i njegove goste Sava Vukojev.

Direktor Kolor pres grupe Robert ÄŒoban, organizator manifestacije rekao je Tanjugu da su odlučili da gastro manifestacije organizuju u različitim regijama, jer Srbija ima šta da ponudi kada je gastronomija u pitanju.

On je naglasio da je ideja da u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama i lokalnim samoupravama, a uz pomoć poznatih ličnosti iz Beograda i regiona, promoviše gastronomska ponuda nekog kraja, jer, kako kaže ti gradovi imaju šta da pokažu.

Kada je region Balkana u pitanju, organizatori su trenutno u dogovorima sa Budvom, Ljubljanom i Banjalukom, a planiraju se manifestacije i u Hrvatskoj.

"Trudićemo se da izvučemo ono što je najbolje iz tih lokalnim sredina. Kuhinje sa balkanskih prostora mogu da ponude neke zanimljive stvari čak i na internacionalnom nivou", smatra ÄŒoban.

Na pitanje da li postoje šanse da Džejmi Oliver uskoro dođe u Srbiju, ÄŒoban kaže da je njegov raspored popunjen skoro do kraja sledeće godine, ali šanse postoje za kraj 2016. godine.

Kolor pres grupa od oktobra prošle godine u Srbiji i Hrvatskoj izdaje magazin "Džejmi" po licenci slavnog britanskog kuvara Džejmija Olivera, koji se video linkom uključio u današnju manifestaciju i pozdravio učesnike.

Nakon Zaječara manifestacije će biti održane u Novom Pazaru, Bačkom Petrovcu, Inđiji, Beogradu, Zlatiboru, Nišu, Kosovskoj Mitrovici.

Pored Srbije, manifestacije će biti održane i u regionu - u Skoplju, Banjaluci, Sarajevu, Zagrebu, Hvaru, Budvi i Ljubljani.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva