:

:

TV Most

Foto: Foto RTS

clock

Februar 23, 2018   12:05

0

251

"Gasprom njeft" nastavlja da pomaže Srbiji

Aleksandar Djukov rekao je za RTS da će Naftna industrija Srbije do 2025. godine imati 2,2 milijarde dolara novih investicija.

“To su osnovni principi poslovanja "Gasprom njefta". Nije nam važna samo realizacija biznis projekata, već i kulturno-socijalnih projekata na teritoriji na kojoj poslujemo. Kada govorimo o Srbiji i Hramu Svetog Save, to je veoma važno, ovo je neponovljiv objekat, i kulture i arhitekture, jedan od najznačajnijih pravoslavnih hramova na svetu. Zbog toga i učestvujemo u projektu i to je još jedna potvrda prijateljstva naših naroda. Mi smo ponosni što smo deo ovog projekta”,rekao je Djukov.

Mozaik, nije jedini kulturno-socijalni projekat koji je realizovan, kaže Djukov, navodeći obnavljanje nekropolja gde su smešteni posmrtni ostaci ruskih emigranata i srpskih vojnika koji su poginuli u Prvom svetskom ratu,saradnju sa Emirom Kusturicom na podršci i razvoju mladih muzičara, kako Srbije, tako i Rusije.

Ističe da se Kompanija NIS uspešno razvija, finansijski pokazatelji su sve bolji i profit i poreska izdvajanja.

“Nastavićemo i razvoj istraživanja, proizvodnju i preradu nafte i maloprodajnu mrežu. Što se tiče planova u bližoj budućnosti, u 2018. i 2019. godini, ključni projekat je prostojenje "Duboka prerada" koje gradimo u Rafineriji nafte u Pančevu, koja će postati jedna od najmodernijih u čitavom regionu. Nemate mnogo rafinerija u svetu koje mogu da se pohvale ovakvim postrojenjem. U taj projekat uloženo je 300 miliona evra”,navodi Djukov.

Celokupni investicioni program NIS-a do 2025. godine iznosi 2,2 milijarde dolara.

“Rekao sam da je još jedna važna stvar energetika. Već smo izgradili kogeneraciona postrojenja za proizvodnju gasa i struje, a prošle godine počeli smo kombinovanu energanu i u Pančevu. Imamo čitav niz projekata koji će dovesti do povećanja tih kombinovanih proizvodnih kapaciteta”, rekao je Djukov.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva