:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Mart 03, 2015   14:09

0

174

Gašić uručio medalje za revnosnu službu

Ministar Gašić je tim povodom istakao da je predsednik Nikolić državnim odličjima odlikovao pripadnike sistema odbrane povodom Dana državnosti Srbije.

On je istakao da je Dan državnosti najveći državni praznik Republike u političkom, kulturnom, vojnom i istorijskom kalendaru Srbije i da je oduvek bio dan u kome smo veličali slobodarsku tradiciju našeg naroda.

"I danas posle više od dva veka, pred nama je isti zadatak - ispunjavamo zavete predaka i čuvamo i razvijamo vrednosti na kojima počivaju i opstaju srpska država i vojska", rekao je on.

Prema njegovim rečima, u prošloj godini, koja je obilovala brojnim izazovima, Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije radili su na jačanju mira, bezbednosti i stabilizaciji prilika u regionu.

Gašić je istakao da se odlikovanja dodeljuju za izuzetne rezultate u obavljanju dužnosti u oblastima odbrane i bezbednosti, za rad koji ne može da ostane neprimećen i nevrednovan.

"Danas su sa nama oficiri, podoficiri i civilna lica, koje krase najviše vrednosti - pre svih, vojnička čast i najviša moralna načela", rekao je Gašić.

On je zbog ispoljenog dostojanstva i požrtvovanosti dobitnicima odlikovanja odao piznanje za doprinos koji su dali afirmaciji sistema odbrane i države Srbije u svetu, izrazivši uverenje da će i ostali pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije slediti njihov put.

Nikolić je zlatnim medaljama za revnosnu službu odlikovao 16 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, dok je njih 35 odlikovano srebrnom medaljom za revnosnu službu.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva