:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Maj 15, 2015   12:05

0

115

Gašić: Sva udruženja pod jednim krovom

Njihova iskustva su značajna za operativnu i funkcionalnu sposobnost Vojske Srbije (VS), rekao je Gašić koji je prisustvovao skupu penzionisanih podoficira u Nišu posvećen devetogodišnjici od osnivanja njihovog udruženja.

Gašić je rekao novinarima da se sa dolaskom na čelo Ministarstva odbrane suočio sa tužbom ministarstva protiv tog udruženja za korišćenje prostorija za iznos od preko 200.000 dinara i da je lično izmirio taj dug.

On je izrazio spremnost da prihvati inicijativu Udruženja penzionisanih podoficira da se u Nišu izgradi i otkrije spomenik prvom srpskom pilotu Mihajlu Petroviću.

Povodom inicijative da Vojni aerodrom u Nišu ponese ime prvog srpskog pilota, Gašić je rekao da o promenama naziva kasarni treba nastupati oprezno i polako.

Ogovarajući na pitanje novinara o bezbedonosnoj situaciji na jugu Srbije, Gašić je ponovio da je VS podigla borbenu gotovost do potrebnog nivoa i da je sa ostalim bezbedonosnim strukturama Srbije spremna da odgovori na svaki bezbedonosni izazov.

Govoreći na skupu penzionisanih podoficira, Gašić je ponovio da je VS u periodu od 2.000 do 2012. godine tendenciozno smanjivana sa ciljem "da na kraju bude civilna zaštita" i da su takve namere sprečene, da je VS sačuvana i da se korak po korak podiže.

On je rekao da je politika Srbije da ostane neutralna i da ima prijatelje i na Istoku i na Zapadu.

Gašić je rekao da VS nedostaje podoficirski kadar i da će biti osnovana škola za školovanje tog kadra.

Povodom zahteva Udruženja penzionisanih podoficira da se njihove penzije usklade za 11,06 odsto od 1. januara 2008. godine, kada je vojni fond integrisan sa civilnim Gašić je rekao da je formirana radna grupa i da se radi na pronalaženju rešenja za taj problem.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva