:

:

TV Most

clock

April 06, 2015   12:05

0

115

Gašić: Dosje o udesu helikoptera je kod tužioca

Samim tim, naveo je Gašić, ta dokumentacija postala je sastavni deo spisa tog predmeta.

"Dozvolu za razmatranje spisa u toku postupka daje javni tužilac, odnosno sud, a nakon završetka postupka predsednik suda ili službeno lice koje on odredi", naveo je Gašić u odgovoru na poslaničko pitanje Gordane Čomić koja je postavila na sednici parlamenta 17. marta, a odgovor je stigao u skupštinu 3. aprila.

Čomić je nakon tog odgovora ministra za njega imala i pitanje da li je njegova odluka o akciji spasavanja životno ugrožene bebe i upotrebi helikoptera, kao i o učešću pripadnika Vojske Srbije, doneta usmeno ili u pisanoj formi, da li je naredba sadržala osnov po kojem se izdaje pripadnicima jedinice i vrste sredstava koje će se u akciji koristiti.

Čomić je pitala i da li je za vreme leta i obavljanja zadatka menjan plan leta u odnosu na prvobitni tekst naredbe i ako jeste ko je donosio odluke o promeni i zašto.

Ona je takođe pitala ko je i po kom osnovu i kome na aerodromu Nikola Tesla dao informacije o sletanju helikoptera Vojske Srbije na aerodrom u petak 13. marta oko 22.30 sati.

Poslanicu DS interesovalo je i koje nadležno lice je prosledilo lažnu vest o sletanju helikoptera na aerodrom.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva