:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Januar 23, 2015   12:05

0

116

Gašić: Nastavljamo politiku vojne neutralnosti

Tokom razgovora, kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, istaknut je principijelan stav Srbije o poštovanju teritorijalnog integriteta svih članica Ujedinjenih nacija, kao i ubeđenje da dijalog zainteresovanih strana predstavlja najbolje rešenje za prevazilaženje svih sporova i problema.

Sagovornici su saglasni da je predsedavanje Srbije OEBS-om priznanje našoj zemlji, ali da je aktuelni trenutak veoma težak imajući u vidu situaciju u Ukrajini, kao i druge bezbednosne izazove.

Gašić je naglasio da će poseban akcenat tokom predsedavanja OEBS-om biti na rešavanju aktuelnih kriznih situacija na način koji će dati podstrek dijalogu i mirovnom procesu, kao i protiv svih oblika terorizma.

On je zahvalio na principijelnoj politici Ruske Federacije i podršci koju pruža očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, kao i na humanitarnim donacijama.

Sagovornici su se saglasili da je vojna saradnja dve zemlje u 2014. godini bila veoma uspešna, naglasivši da se tokom 2015. godine očekuje nastavak saradnje u svim oblastima od značaja i u obostranom interesu.

Na sastanku je istaknuto da je u proteklom periodu ostvaren kontinuitet poseta visokog nivoa, kao i da su realizovane zajedničke aktivnosti doprinele unapređenju operativnih i funkcionalnih sposobnosti dve vojske.

Naglašen je značaj vojnoobrazovne i vojnomedicinske saradnje, koji predstavljaju važne segmente u saradnji dve zemlje u oblasti odbrane.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva