TV Most - Gajović: Nedopustivi napadi na novinare
Vesti
Gajović: Nedopustivi napadi na novinare

19:17, 14.02.2018

|

Izvor: RTV Vojvodina

U Srbiji niko nije iznad zakona koji predviđa proceduru u slučaju pretnje, pritisaka ili napada na nekoga i taj princip važi i za novinare, rekao je za RTV državni sekretar u ministarstvu za kulturu i medije Aleksandar Gajović .


On je odgovarajući na pitanja o napadima na pojedine novinare rekao da svaki napad treba prijaviti policiji koja u sadejstvu sa tužilaštvom treba da utvrdi činjenice i dokaze i procesuira napadače.


"U svakom slučaju treba sačekati ishod tog procesa i ne treba odluke donositi ishitreno pre nego što se utvrdi šta se tačno dogodilo", rekao je GajovićMinistarstvo kulture najoštrije osuđuje svaki napad i pretnje novinarima, prati te postupke i nikada neće štititi siledžije i one koji sprečavaju rad novinara.Nije spreman da podnese ostavku na funkciju državnog sekretara iako to od njega traže pojedina novinarska udruženja. "To je pitanje budućnosti", rekao je Gajović."Uvek ću se zalagati za slobodu medija i njihovih udruženja i biću dostupan za sve one koji žele da razgovaraju o struci i profesiji", rekao je Gajović, dodajući da se nada da će medijska strategija biti gotova do kraja februara. "Mislim da će osnovni koncept ili prva ruka biti gotova do kraja meseca"."Ne učestvujem u njenoj izradi", precizirao je državni sekretar Aleksandar Gajović.


<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design