:

:

TV Most

clock

Januar 19, 2016   12:05

0

116

Fuhtel: Srbija sigurna zemlja

"Nemački zakon o azilu odnosi se isključivo na žrtve političkih progona. Srbija je sigurna zemlja, gde ljudi mogu slobodno da žive. To znači da će procenat onih tražilaca azila kojima će biti odobren azil ako dolaze iz Srbije biti nula i da će biti vraćeni u zemlju porekla", rekao je Fuhtel novinarima u Skupštini Srbije, posle razgovora sa članovima poslaničke grupe SNS.

On je dodao da Nemačka želi da pomogne svima na licu mesta da dobiju novu perspektivu i da ukaže da je pogrešan put da traže azil u Nemačkoj.

Fuhtel je rekao da je u nemačkoj delegaciji danas u Skupštini Srbije bio i nemački amabasodor Aksel Ditman, predstavnici Fondacije "Konrad Adenauer", Nemačke organizacije za tehničku saradnju (GIZ), Nemačke razvojne banke KfW, te da ga ono što je imao prilike da vidi uverava u uspeh saradnje.

Najavio je da će na zajedničkoj konferenciji 3. februara biti predstavljeni dosadašnji rezultati saradnje i biti dati impulsi daljoj saradnji.

"Tu ćemo predstaviti da želimo istim tempom da nastavimo dalje. Želimo Srbiji da pružimo šansu u EU i to je ono zbog čega sam ovde", rekao je Fuhtel.

Šef poslanika SNS Zoran Babić rekao je da je današnji sastanak nastavak saradnje koju SNS ima sa Fondacijom "Konrad Adenauer", a koja omogućava da u političkom delovanju budu što kvalitetniji.

Iskustva koja su preneta poslancima SNS, prema njegovim rečima, pomoći će da sa mnogo više discipline koriste javna sredstva i sredstva građana.

Cilj susreta bio je da se predstavnici nemačke delegacije upoznaju sa rezultatima dosadašnjih projekata bilateralne saradnje i razmotre mogućnosti dalje saradnje.

U saradnji Fondacije "Konrad Adenauer" i Skupštine Srbije, odnosno poslaničke grupe SNS, realizovano je više uspešnih savetovanja i konstruktivnih susreta sa predstavnicima nemačkog Bundestaga, čime se kroz dijalog doprinelo jačanju veza koje Nemačka i Srbija imaju, i doprinelo daljem unapređivanju zajedničkih razvojnih projekata.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva