:

:

TV Most

clock

Maj 27, 2017   12:05

0

114

Fudbaleri Partizana osvojili "duplu krunu"

Meč pred skoro 25.000 gledalaca u Humskoj rešio je štoper Nikola Milenković golom glavom u 42. minutu, u svom poslednjem nastupu u crno-belom dresu!

Junak treće uzastopne pobede Partizana nad Zvezdom ovog proleća bio je i golman Nemanja Stevanović sa dve sjajne odbrane u nadoknadi vremena.

Partizan je tako zaokružio sezonu sa 37 utakmica bez poraza u nizu, osvojio peti Kup od osamostaljenja Srbije, a 14. u istoriji, dok je Zvezda ostala praznih šaka.

Crno-beli su šesti put u klupskoj istoriji osvojili duplu krunu, a sada kreću da prave planove za kvalifikacije za Ligu šampiona.

Glavni zadatak uprave biće da zadrže najbolje igrače Leonarda da Silvu Souzu i Uroša Đurđevića koji su zajedno postigli skoro 50 golova ove sezone u oba takmičenja.


Zvezda je krenula agresivno od samog starta i odmah nekoliko puta ušla u kazneni prostor, a u četvrtom minutu crveno-beli traže penal posle starta Ostojića nad Boaćijem, ali Mažić odmahujem rukom.

Petković i Ristić su nekoliko puta dobro probijali po bokovima, opasan je bio i Plavšić, ali Stevanović nije imao konkretnih problema na golu Partizana.

Zvezda je diktirala ritam u prvih 15-20 minuta meča, a onda kreće dominacija Partizana. Crno-beli nisu preuzeli kontrolu nad loptom, ali su bili vrlo opasni iz kontranapada.

Većina akcija je išla preko Leonarda koji je nekoliko puta prestrašio crveno-bele, dva njegova udarca iskosa sa leve i desne strane su završila za malo pored stativa, dok je dva puta šutirao direktno u Kahrimana.

Izgledalo je da je Zvezda odolela ovim atacima i da će rezulta na poluvremenu biti izjednačen, a onda se dogodio 42. minutu.

Nakon akcije Đurđevića ka Leonardu, Le Talek izbacuje loptu u korner, izvodi ga Janković, a Nikola Milenković sjajno skače pored Boaćija i Kange i glavom trese mrežu Zvezde u svom poslednem meču u dresu Partizana.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva