:

:

TV Most

clock

Decembar 19, 2015   12:05

0

113

Fronteks pojačava prisustvo u Grčkoj

Fronteks je saopštio da će 28. decembra započeti operaciju "Posejdon brza intervencija", kojom je predviđeno angažovanje 376 graničara i prevodilaca, uključujući stručnjake za proveru, ispitivanje, uzimanje otisaka prstiju i otkrivanje lažnih dokumenata.

U operaciju će biti uključeni pripadnici različitih država članica Evropske unije i drugih zemalja, članica Šengenske zone, gde su ukinute unutrašnje granične kontrole, preneo je Rojters.

Za razliku od postojeće zajedničke operacije "Posejdonovo more", države članice EU biće u obavezi da pošalju graničare i opremu osim ako se ne suočavaju sa vanrednom situacijom kao Grčka.

Blizu 991.000 izbeglica i migranata ušlo je u Evropu preko kopna ili mora, do sada, ove godine, i njihov broj očekuje se da će dostići milion u narednim danima, saopštila je u petak Međunarodna organizacija za migracije (IOM).

Mnogi od njih koji beže od konflikta i siromaštva sa Bliskog istoka i iz Afrike, stigli su u Evropu preko grčkih ostrva iz Turske, a i dalje u hiljadama svakodnevno pristižu u Grčku

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva