:

:

TV Most

Foto: novosti.rs

clock

Avgust 02, 2015   12:05

0

157

Frljić: Slobodna Dalmacija pokrenula medijski linč

Oliver Frljić uputio je predsedniku Hrvatskog novinarskog društva Saši Lekoviću otvoreno pismo, moleći ga da se javno izjasni o, kako kaže, eklatantnom primeru kršenja novinarske etike, preneo je Radio Rijeka.

Frljić je u pismu naveo da je splitski list pokrenuo medijski linč protiv organizatora i učesnika skupa koji je najavljen za 5. avgust.

"Petog avgusta će u riječkom HNK pet žena različitih nacionalnosti ispričati svoje ratne priče. Reč je o pokušaju da se o ratu govori, ne iz pozicije nacionalne pripadnosti, vec iz pozicije žene. Ceo skup je zamišljen kao afirmacija kulture mira. Kroz njega bi trebalo dati prostor onim iskustvima koja inače nisu prisutna u javnom prostoru", ističe reditelj.

Većina je portala prenela samo naslov "Slobodne Dalmacije" - "U Rijeci spremaju kontra Oluju", gradeći na njemu dalje interpretacije i proizvodeći pritom masovnu histeriju, piše Oliver Frljić.

On je istakao da je, iako je dobila sve informacije, a novinar Davor Krile tačno ih interpretirao u napisanom tekstu, "Slobodna Dalmacija" odlučila da navedeni tekst opremi na način da se protiv organizatora i učesnika skupa pokrene medijski linč.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva