:

:

TV Most

Foto: Foto Tanjug

clock

Decembar 06, 2017   12:05

0

215

Francusko-srpska koprodukcijska radionica u Parizu


Srpsku delegaciju će predvoditi direktor Filmskog centra Srbije Boban Jevtić, a prisutni će se upoznati s filmskim projektima "Linije želje" Daneta Komljena, "Čuvari formule" Dragana Bjelogrlića, "Srce tame" Stevana Filipovića, "Mara" Mirjane Karanović i "Ilijin povratak" Mladena Đorđevića.



Kako je saopštio Filmski centar Srbije, susret filmskih profesionalaca i kreativaca iz Srbije i Francuske plod je ugovora koji su ove dve kuće potpisale tokom festivala u Kanu. 



Koprodukcijskoj radionici prethodili su Francusko-srpski susreti, održani krajem prošlog meseca,  tokom nedavno završenog Festivala autorskog fima.



U okviru Koprodukcione radionice govoriće direktor evropskih i medjunarodnih poslova u Nacionalnom centru za kinematografiјu i pokretne slike Francuske Mišel Plazan, zamenik direktora kulture i medija pri Ministarstvu inostranih poslova Ogisten Favro i producentkinje Janja Lončar (Kinoelektron), Sofi Erb (Cinema Defacto) i Alis Ormije (Surprise Alley). 



Svi srpski autori i producenti imaće priliku da u odvojenim susretima s francuskim producentima  detaljno predstave svoje projekte i njihove potencijale.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva