:

:

TV Most

Foto: Foto RTS

clock

April 19, 2018   12:05

0

183

Francuska nastavlja da stipendira srpske studente


Novi ugovor saradnje koja traje od 2013. godine, u Ambasadi Francuske u Beogradu, potpisali su ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, ambasador Francuske Frederik Mondoloni i direktor Francuskog instituta u Srbiji Žan-Batist Kizen.



"Veoma sam srećan i počastvovan što sam primio ministra Udovičića sa kojim imam odličnu saradnju. Nastavljamo jako značajnu saradnju i pridajemo veliki značaj što je 80 studenata iz Srbije moglo da studira u Francuskoj. Takvim stvarima pokazuje se snažna veza između dve zemlje i drago mi je zbog toga", rekao je Mondoloni.



Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić podsetio je da je Fond za mlade talente osnovan sa idejom da se pomogne najboljim studentima u Srbiji, ali i u inostranstvu.



"U poslednje četiri godine uspeli smo da povećamo broj stipendija sa 1.000 na 1.300 za studente na završnim godinama, kao i da povećamo iznos stipendija sa 25.000 na 30.000 dinara. Pored toga stipendirano je i do 500 njih na master i doktorskim studijama", naveo je Udovičić.



Cilj je da se proširi uspešna saradnja sa Vladom Republike Francuske, naglašava ministar.



"Želimo da naši mladi ljudi steknu nova prijateljstva, obrazovanja, a onda da se vrate u Srbiju i prenesu znanje", rekao je Udovičić i najavio da će uskoro biti potpisan sporazum ministarstva sporta Francuske i Srbije, što je, prema njegovim rečima, još jedan dokaz da je Srbija lider u sportu na ovim prostorima.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva