:

:

TV Most

clock

Septembar 13, 2015   12:05

0

147

Formiranje asocijacije na jugu ne znači ništa

Stanković je istakao da te opštine, kao i do sada, mogu da računaju na prava zagarantovana Ustavom i zakonima Republike Srbije, kao i Međunarodnom konvencijom o nacionalnim manjinama, dodajući da je to "okvir u kome mogu da se kreću".

"To za sada ništa ne znači...To je samo izazvalo ono što su oni i imali potrebu - određena komešanja ne samo među ljudima u tim opštinama, već i među drugim stanovnicima Srbije", kazao je Stanković za televiziju Pink.

On je rekao da je grupa odbornika iz te tri opštine donela takvu odluku tvrdeći da je to na osnovu Briselskog sporazuma, a da pri tom, naglasio je, pitanje Albanaca sa tog područja, ni na jedan način nije razmatrano u Briselu.

Stanković je istakao i da će država Srbija adekvatno reagovati u budućem periodu, ali dodao je, to ne znači upotrebu sile.

"Postoje neke zakonske odredbe u kojima će se u narednom periodu razgovarati, ali ne preko nišana...I videćemo šta oni hoće", kazao je Stanković.

Govoreći o migrantskoj krizi, Stanković je rekao da se situacija na terenu menja iz trenutka u trenutak, a priliv migranata je veliki zbog najavljenih mera Mađarske od 15. septembra.

"U ovom trenutku, sve strukture države Srbije, odgovorno rade i prate situaciju. Za sada smo zadovoljni kako smo ispunili svoj deo obaveza, očekujemo da će međunarodna zajednica doneti adektavne odluke u rešiti problem ovih ljudi", zaključio je Stanković.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva