:

:

TV Most

clock

Mart 21, 2017   12:05

0

143

Fond ENIF ulaže u srpsku kompaniju milion EUR

To je njihova osma investicija do sada, a sredstva su namenjena za dalji razvoj Kjubove inovativne platforme poslovnih podataka.

Ujedno, ovo je najveća investicija u neku srpsku kompaniju do sada koju je imao ovaj fond za inovativna preduzeća (84, ENIF), saopšteno je danas iz SCV-a.

Kjubova platforma poslovnih informacija se razvija na savremenim tehnologijama i predstavljaće jedinstveno mesto na kome će moći da se prate i međusobno porede finansijski parametri kompanija, kao i njihov digitalni nastup na Internetu, na brži i jednostavniji način i iz pouzdanih izvora.

Pored procene kreditnog rizika, izveštavanja i usluga monitoringa, Kjub se bavi analizama poslovnih tržišta, trgovinskim izveštajima i praćenjem konkurencije. Kompanija zapošljava 30 stručnjaka sa poslovnim iskustvom iz različitih oblasti poslovanja

Vodeća svetska istraživačka i konsultantska tehnološka kompanija Teknavio predviđa da će globalno tržište poslovnih informacija rasti po stopi od 5,2 odsto na godišnjem nivou i da će do 2021. godine dostići vrednost od 45 milijardi dolara.

"Svesni smo brzo rastuće potrebe za dostupnim podacima i poslovnim odlučivanjem koje je bazirano na njima. Zato posle više od 1.000 klijenata iz različitih poslovnih sektora prelazimo na univerzalniju platformu koja će nas učiniti više od vodećeg pružaoca finansijskih podataka", kaže Marko Radojičić, jedan od suvlasnika kompanije Kjub.

Jan Kobler, direktor Fonda SCV, primećuje da poslovno odlučivanje postaje sve više vođeno podacima i da kompanije traže načine da budu bolje informisane o mogućnostima i rizicima.

"Kjub se pozabavio ovim problemom i omogućava svojim klijentima da pojednostave prodajne procese, menadžment rizika i komplajens. Impresionirala me je sposobnost osnivača kompanije Kjub u realizaciji njihove ideje i želim da vidim dalji rast kompanije u regionu", rekao je Kobler.

South Central Ventures je fond koji raspolaže iznosom od 40 miliona evra namenjenih investicijama u startape i male i srednje tehnološke kompanije na Zapadnom Balkanu.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva