:

:

TV Most

clock

Mart 24, 2015   12:05

0

115

Filmovi 62. BFDKF-a u četiri sale Doma sindikata

U velikoj dvorani danas će u domaćem takmičarskom programu "Dvorište" biti prikazani filmovi "Oživljena bajka" Milana Belegišanina i "Slikar i beračica grožđa" Nikole Lorencina.

Regionalni takmičarski program "Vidici" danas u istoj dvorani predstavlja pet ostvarenja. To su "Eoha" Vladimira Perovića (Crna Gora), "U potrazi za srećom" Marije Džidževe (Makedonija), "Ljubavna odiseja" Tatjane Božić (Holandija/Hrvatska), "Geto 59" Ines Tanović (BiH) i "Dah života" Snježane Brezo (BiH).

U sali 2 Doma sindikata, u međunarodnom takmičarskom programu "Reflektor", prikazuje se dugometražni debi rediteljke Ane Rusijon "Ja sam narod", u francuskoj produkciji.

U toj sali je na programu i regionalni kratkometražni studentski film, sa sedam naslova mladih autora.

U salama 3 i 4 održavaju se prateći programi Urbani duh Beograda, odnosno Retrospektiva srpskog animiranog filma.

U bioskopu Fontana uveče se reprizira međunarodni program, a u Domu kulture Studentski grad održava se prateći program Post-Yu dokumentarni crni talas.

BFDKF je u toku od 23. do 29. marta, sa 96 filmova u tri takmičarske selekcije, koje su odabrali novi umetnički direktor Mladen Matičević i članovi Odbora festivala - Igor Toholj, Bogdan Petković, Petar Jakonić i Stevica Živkov.

Predsednik Odbora BFDKF-a je zamenik gradonačelnika Beograda Andrija Mladenović

Dnevna ulaznica u Domu sindikata košta 350 dinara, pojedinačna za takmičarski program 150 dinara, a ulaz na prateće programe je slobodan. Karta u Fontani košta 250 dinara.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva