:

:

TV Most

clock

Decembar 15, 2017   12:05

0

253

Film "Stado" najbolji na KMMFF


U Domu kulture u Gračanici tokom tri dana festivala prikazano je 14 ostvarenja domaće i strane produkcije, kao i animirani filmovi namenjeni najmlađima.



Festival je zatvorio reditelj Danilo Bećković, čiji su filmovi "Mali Budo" i "Jesen Samuraja", proglaseni za najbolje na prvom i drugom međunarodnom Filmskom festivalu "Kosovo i Metohija".



"Jako mi je drago što je festival u Gračanici i mislim da je to sjajno mesto. Dom kulture Gračanica radi jedan fenomenalan posao i imali ste priliku da pogledate celokupan pregled najboljih srpskih filmova iz prošle godine. Sledeće godine će biti još bolje. Znamo šta se sve snima, tako da će festival biti uspešniji", kazao je Bećković.



"Ponosni smo na filmski festival koji je prve godine kod nas, a treći put na Kosovu i Metohiji", istakao je Ivan Stojković iz Doma kulture u Gračanici.



"Nadam se da smo bili dobri domaćini, sto su nam organizatori potvrdili da će I sledeće godine biti u Gračanici. Filmski festival je protekao veoma dobro. Odziv publike je bio fantastičan. Imali smo dobre projekcije filmova", kazao je Stojković.



Odlukom distributera, prihod od karata za projekciju filma "Na mlečnom putu" Emira Kusturice prosleđen je u dobrotvorne svrhe, a Evropski kulturni forum i Dom kulture Gračanica pridružili su se akciji.



Prihod u iznosu od 17.500 dinara dodeljen je Centru za osobe ometene u razvoju.



Pokrovitelj međunarodnog filmskog festivala "Kosovo i Metohija" je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije uz podršku Doma kulture Gračanica.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva