:

:

TV Most

clock

Mart 04, 2015   12:09

0

167

Film o Stivenu Hokingu u bioskopima

Edi Redmejn, koji u filmu tumači čuvenog astrofizičara Stivena Hokinga, za tu ulogu je osvojio Oskara.
Ovo je neverovatna i pozitivna priča o jednom od najvećih svetskih umova današnjice, Hokingu i o dvoje ljudi koji će prebroditi ogromne probleme uz pomoć ljubavi.

Hoking, student kosmologije na Kembridžu 1963. godine odlučan je u tome da pronadje "jednostavno, elokventno objašnjenje" svemira. Njegov svet će se otvoriti kad se zaljubi u studentkinju umetnosti Džejn Vajld, čiji lik tumači Felisiti Džouns.

Ali u 21. godini, ovaj mladić će saznati da boluje od bolesti motornog neurona koja će napasti njegove udove i sposobnosti što će uzrokovati limitirane pokrete i govor i oduzeće mu život za dve godine.

Džejnina ljubav i potpuna podrška i odlučnost su bez premca, i njih dvoje odlučuju da se venčaju. Pored žene koja se neumorno bori uz njega, Stiven će odbiti da prihvati svoju dijagnozu.

Džejn će podržati Stivena da završi svoj doktorat koji uključuje njegovu inicijalnu teoriju o nastanku svemira.
Oni će osnovati porodicu, a uz stečeni doktorat koji će biti hvaljen sa svih strana, Stiven će se upustiti u najambiciozniji naučni poduhvat, proučavanje onoga što trenutno najmanje ima - vremena.

Dok se njegovo telo bude suočavalo sa sve većim ograničenjima, njegov um će nastaviti da istražuje krajnje granice teorijske fizike, a zajedno sa Džejn pomeriće granice u medicini i nauci i ostvariće više nego što su mogli i da sanjaju - i to i u 21. veku.

Scenarista i producent fima je Entoni Mekarten.

Film na redovne bioskopske repertoare stiže 19. marta.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva