:

:

TV Most

Foto: seecult.org

clock

April 01, 2015   12:45

0

143

Film Ničije dete u Zvečanu

Predvidjene su tri projekcije, u 17, 19 i 21 sat.

Sav novac od prodatih ulaznica koje će biti puštene u prodaju u petak, ide u humanitarne svrhe.

Debitantski igrani film scenariste i reditelja Vuka Ršumovića "Ničije dete", u produkciji Miše Mogorovića, osvojio je glavnu nagradu - Nagradu publike koja se dodeljuje za najbolji film prikazan u selekciji "Nedelja međunarodne filmske kritike" na Filmskom festivalu u Veneciji.

Nakon Venecije, film je nagradjen brojnim nagradama uključujući i FEST,na kome je Denis Murić, dečak iz Zvečana, koji tumači glavnu ulogu, dobio nagradu za njaboljeg glumca.

Film "Ničije dete baziran je na istinitoj priči o divljem dečaku, kojeg u filmu ga igra Murić, koga su sredinom 80. godina lovci pronašli među vukovima u šumi u planinama Bosne i Hercegovine, nakon čega je poslat u Beograd u dom za nezbrinutu decu da se socializuje.

Suprotno predviđanjima, dečak, koji nasumično dobija ime Haris, počinje ubrzano da se razvija i sklapa prijateljstva. Počnije rat u Bosni, a u dom stiže pismo od lokalnih bosanskih vlasti kojim se zahteva Harisov brzi povratak.

Po povratku u Bosnu, Haris nema gde da ode. Dok luta besciljno, nailazi na grupu vojnika koja ga vodi sa sobom. Dobija i pušku i odlazi u borbu...

U filmu igraju Pavle ÄŒemerikić, Isidora Janković, Miloš Timotijević, Tihomir Stanić, Borka Tomović, Goran Šušljik, Zinaida Dedakin, Branka Šelić, Mihailo Laptošević, Draginja Voganjac, Marija Opsenica, Ljuba Todorović i Bora Nenić.

U oraganizaciju oko prikazivanja filma uključeni su i Opština Zvečan, Kombinat "Trepca", Kulturni centar „Dragica Žarković“ Kosovska Mitrovica i MCF MegaComFilm.

Izvor: TV Most

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva