:

:

TV Most

clock

Jul 27, 2018   19:15

0

190

Film "Ko to tamo peva" biće prikazan u Kranjskoj Gori


Film će biti prikazan u okviru segmenta "Srpski fokus", a zahvaljujući podršci Vipa i njene sestrinske kompanije A1 Slovenija.




Film, snimljen u produkciji "Centar filma", premijerno je prikazan 1980. godine, ali nakon više od tri decenije njegova popularnost ne prolazi.


Ubraja se u klasike domaće kinematografije čije se replike citiraju i danas.



Izuzetna glumačka postavka, originalan i duhovit scenario Duška Kovačevića, rediteljski pristup Šijana i nezaboravna muzika iz filma koju je komponova Vojislav Voki Kostić, čine ovaj film i danas aktuelnim, a ujedno i omiljenim među ljubiteljima sedme umetnosti u celom regionu.



Međunarodni filmski festival "Filmfest - Kranjska gora" održava se treću godinu za redom.



Tokom 10 dana trajanja festivala biće prikazano 50 filmova iz 20 država, Savet ovogodišnjeg žirija čine istaknuti umetnici, kritičari i stručnjaci iz celog sveta, a među njima je i Jugoslav Pantelić, direktor Jugoslovenske kinoteke i umetnički direktor FEST-a.



Film "Ko to tamo peva" nakon procesa digitalne restauracije, u novom, unapređenom kvalitetu slike i tona započeo je svoje ponovno bioskopsko prikazivanje i van granica Srbije.



Ovo je drugi film koji će doživeti međunarodnu premijeru, pored digitalno restauriranog filma "Kad budem mrtav i beo" koji je prikazan na Berlinskom filmskom festivalu.



Deset najpoznatijih naslova domaće kinematografije među kojima su i dela Živojina Pavlovića, Gorana Markovića, Živka Nikolića i Srđana Karanovića, biće digitalno restaurirana i dostupna kako domaćoj, tako i inostranoj, publici.



Do sada je digitalno restaurirano pet filmova snimljenih u periodu od 1967. do 1993. godine, a do kraja godine će u visokom kvalitetu slike i tona biti digitalno restaurirano još pet filmskih ostvarenja od nacionalnog značaja.




 


Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva