Vesti
Film "Enklava" ponovo u nemačkim bioskopima

16:16, 10.08.2017

|

Izvor: Tanjug,B92

Film "Enklava" scenariste i reditelja Gorana Radovanovića ponovo stiže u bioskope širom Nemačke, objavljeno je na sajtu Filmskog centra Srbije.
YouTube
Radovanovićev film će biti distribuiran u sklopu posebnog programa "17 ciljeva - moguća budućnost" koju u ime BMZ-a (Bundesministerium für wirtschaftliche Zusammenarbeit und Entwicklung) u delo sprovodi "Vision Kino Netzwerk für Film und Medienkompetenz" u saradnji sa "Engagement Global-Service für Entwicklungsinitiativenom".

Nakon Italije, Grčke i Nemačke, film se trenutno prikazuje i u poljskim bioskopima, a otkupljen je još i za zemlje Skandinavije, kao i za Kinu, SAD, Bugarsku, Austriju.

"Enklava" je nastala kao srpsko-nemačka koprodukcija i s uspehom je prikazana na velikom broju festivala, bila je i srpski predstavnik u trci za Oskara u kategoriji filmova sa neengleskog govornog područja za 2015. godinu i osvojila niz nagrada.

Na predstojećem Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji biće predstavljena knjiga "Kosovo - vera i pomirenje", nadahnuta upravo filmom "Enklava".
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design